ALLTID SNABB LEVERANS

filter
AKVARIE MOVE ALU-VIT AKVASTABIL MOVE AKVARIUM
360 L
130 X 50 X 59 CM INKL LOCK
AKVASTABIL MOVE AKVARIUM
(5701883262558)  
 
SEK 4 544,00
AKVARIE MOVE ALU-SVART AKVASTABIL MOVE AKVARIUM
720 L
200 X 60 X 64 CM INKL. LOCK
AKVASTABIL MOVE AKVARIUM
(5701883262589)  
 
SEK 8 837,00
Köp ditt akvarium på nätet och spara pengar 
Hos Petworld.se hittar du ett brett utbud av snygga akvariebord och lampor i alla olika prisklasser. Vi har alla välkända varumärken på lager, inklusive Juwelakvarium och AkvaStabil move och akvastabil fusion. AkvaStabil är en av de äldsta akvarietillverkarna i Danmark, och AkvaStabil-akvariet är nu det akvarie som finns i de flesta svenska hem. Vi har något för alla akvarieintresserade! 

AkvaStabil
 
AkvaStabil är 100 % Danskt, och deras produktion ligger i Haderslev, Danmark. AkvaStabils historia startade i 1963, då de öppnade sin första fysiska butik i Haderslev. De har under åren utvecklats och presenterat flera nya modeller, och design på akvarier. AkvaStabil producerar och säljer akvarier över hela världen, och är mest kända för deras tidlösa design och kvalitet. AkvaStabil ingår i en av Nordens störta grossistföretag inom husdjursbranchen, Eldorado-gruppen.
Akvastabil lever upp till sitt rykte, och levererar alltid kvalitetsprodukter.

AkvaStabil MOVE
 
Akvastabil har tillsammans med duktiga, kreativa danska designers skapat ett unikt akvarie. Akvastabils modell MOVE erbjuder en tidlös och funktionell design kombinerat med stilrena och hållbart material, som hjälper dig att bibehålla den optimala miljön för din hobby. 

AkvaStabil FUSION
 
FUSION kännestecknas för deras huvuddesignelement, som är aluminium. Genom att kombinera den minimaliska design med moderna material erbjuder de ett vackert akvarie till ett attraktivt pris – Och allt detta utan att gå på kompromiss med kvaliteten! 

Akvarier för alla behov
 
Vi har akvarier för alla behov vare sig du är nybörjare eller erfaren akvarist, så kan du alltid hitta ett brett utbud av stora akvarier och praktiska tillbehör till akvarier hos oss på Petworld.se. Till nybörjare erbjuder vi till exempel ett brett utbud av akvariestartset. Med ett lämpligt bord, framhävs akvariestartsetet till att bli en harmonisk och vacker enhet i ditt hem.

När du köper ett akvarium … 
... bör du först och främst tänka på vilka fiskar du vill ha och hur många fiskar du önskar att hålla i ditt akvarie. Vissa arter ställer stora krav till akvariets mått och storlek. För vissa akvarieintresserade kan ett akvarie aldrig bli för stort, medan det hos andra akvarieintresserade inte kan bli för litet. Därför hittar du också ett stort utbud av akvarier i olika storlekar - vi har allt från akvarier på 360 liter, till nano akvarier, som är unika vattenlandskap i miniatyr som passar både till köket, samt sovrummet och till badrummet. Därför är det viktigt att du tar hänsyn till fiskarnas behov, och inte minst den plats som du har hemma, när du köper ett akvarie.

Praktiska Juwelakvarium 
När du köper ett Juwelakvarie, så får du ett fullt utrustat akvarie med internt filter, filtermedia, doppvärmare och pump. Ett Juwelakvarie är speciellt lämpat till dem som nyligen har blivit intresserade i akvarier. Juwelakvarier kännetecknas för deras tidlösa design, avancerade teknik och deras nogranna utförande! Köp ditt Juwelakvarie till ett bra pris hos Petworld.se

Brett utbud av skålar och akvarieset 
Hos Petworld.se hittar du alltid ett varierat utbud av små akvariestartset, där det medföljer ett internt filter, termometer och doppvärmare. Startakvarierne är således idealiska för nybörjare i akvarievärlden. Förutom akvariestartset har vi också ett urval av skålar i olika storlekar. Det är dock mycket få fiskar som kan överleva i en skål utan pump, ljus och filter. Den klassiska
skålen lämpar sig därför i första hand för klasser av t.ex. Guppy.

Designmässigt fina nano akvarier
Hos Petworld.se hittar du alltid ett stort utbud av nanoakvarier, det är akvarier i miniformat för räkor, kräftor, dvärgkräftor, sniglar, små fiskar och vattenväxter. Nanoakvarierna produceras i en enkel och tidlös design samt inkluderar armatur och pump till alla våra nano akvarier. Nanoakvarier behöver inte något speciellt bord. Dessa akvarier placerar du där du har lust. Du kan till eksempel placera det i bokhyllan, på toaletten, i köket, ja precis där du vill, och där du önskar att njuta av synet av dina fiskar och växter som du håller i ditt Nanoakvarie.

Brett utbud av akvariebord
Det är viktigt att du placerar ditt nyinköpta akvari
e säkert och för att göra detta rekomenderar vi att du placerar ditt akvarie på ett robust akvariebord, anpassat till precis ditt akvarie. Det är också viktigt att du väljer ett akvariebord i en design som matchar din inredning för att få harmonisk helhet över ditt akvarie. Hos Petworld.se hittar du därför en mängd vackra och robusta stativ och bord till precis ditt akvarium. Vi har akvariebord i en mängd olika designs, material och färger. 

Fina akvariebord
 från Juwel 
Hos Petworld.se hittar du alltid ett brett utbud av eleganta men solida akvariebord från Juwel, som matchar ditt Juwelakvarie
i design och färg. Ditt Juwelakvarie står stabilt och säkert på de matchande akvariebord som Juwel erbjuder. Du kan vara säker på att ditt akvarie framstår harmoniskt i design och utformning då du alltid kan få ett akvariebord som matchar ditt akvarie i färg. Juwels akvariebord monteras lätt och erbjuder alltid ett mycket generöst lagringsutrymme för dina akvarietillbehör och till övrig utrustning såsom akvariedekorationer, foder och dina redskap till rengöring av ditt akvarie. Du kan även använda ditt akvariebord till att gömma din akvariepump, i tillfälle av att du använder dig av en utvändig pump som du inte önskar ska kunna ses av akvariets åskådare. Du kan alltid vara säker på att ditt akvarie är tillverkat av högsta kvalitet och när ditt akvarie är installerat, och all den inredningen du önskar att installera i ditt akvarie är på plats är det bara att njuta synet av ditt akvarie fullt ut varje dag. 


Brett utbud av akvarier, och bord

Hos Petworld.se har du alltid möjlighet för att hitta ett akvarium som passar till din stil och dina behov. Hos Petworld.se kan du också lätt hitta ett passande akvarie samt passande bänk som matchar den valda tanken. Skulle du vara osäker på valet av ditt nästa akvarie, är du naturligtvis alltid välkommen till att kontakta vår kundtjänst per telefon eller e-post. Vi är alltid redo med goda råd och vägledning. Förutom ett brett utbud av akvarier, och bord, erbjuder vi även ett brett utbud av akvarietillbehör, akvariedekorationer akvariebottenlager, etc.

Akvarieteknikk (saltvatten)
Har du koll på hur hjärtat i saltvattensakvariets filter har det? Vi har många effektiva skummare av hög kvalitet till marknadens bästa priser. Om du är osäker på vilken akvarieteknik du behöver till ditt saltvattensakvarium får du gärna kontakta oss. Vi ger dig gärna råd.

Produktinformation 
Genom att blanda vatten och luft dras en massa organiska avfallsprodukter ut ur tanken, då de sätter sig fast på luftbubblorna.  Av samma anledning är det i toppen av en protein skummare en kopp, där allt detta skum hamnar. Koppen kan sedan avlägsnas och tömmas vid behov. Det finns idag en mängd olika protein skummare på marknaden. Det finns protein skummare, som ska sitta i tanken, sumpen eller hänga på sidan av akvariet.

Uppstart av saltvattenakvarier
Innan du börjar måste du naturligtvis först välja önskad storlek på akvariet. Du kan ha ett saltvattenakvarium, som är mindre än 200 liter, och fortfarande ha alla fördelar med det. Förutom akvariet bör det också vara en så kallad överströmning/ytavrinning. Överströmningen ser till att vattnet kommer från akvariet och ut till filtret. Ytavrinningen är ofta gjord som ett extra rum i hörnet av tanken, där vattnet rinner över och därifrån vidare till filtret. Filtret i många saltvattenakvarier är som en sump, som ofta är placerat under akvariet och gömt i akvarieskåpet. Alla filter är placerade i sumpen och det är den som sköter filtrering av akvarievattnet. Sumpen fungerar genom att akvarievattnet rinner från ytavrinngen och ner i sumpen, där det rinner vidare genom filtermaterialet och pumpas upp i tanken igen av pumpen. Sumpen kan indelas i olika rum där du kan placera t.ex. En protein skummare, pump, m.m. Har du ett litet saltvattenakvarium är denna anordning vanligtvis placerad i själva akvariet. När tanken är vald och utrustningen är installerad, ska akvariet fyllas med vatten. Du kan välja att blanda saltvatten upp direkt i akvariet eller blanda det i hinkar och sedan hälla det i akvariet. Fördelen med att blanda saltvattensblandningen i hinkar, är att du då undviker att få saltvattenhinnor på akvarieglaset. Saltet till saltvattenakvarium ska blandas med vanligt färskvatten som uppvärms. Det ska användas ca 33 gram salt per liter vatten i akvariet. Beroende på vilken typ av saltvattensakvarium och vilken typ av fisk som hålls i akvariet, ska salthalten ligga på omkring 1,0299 Röda havet, 1,023-1,0260 Karibiska havet, 1,0222-1,0252 Sri Lanka, 1,0222 till 1.0252 Filippinerna, 1,0222-1,0237 Singapore, 1,0252-1,0260 Florida och 1,0237 Indonesien. Det är stor skillnad på saltmängden beroende på vilket världshav du vill efterlikna i ditt akvarium. Det är därför viktigt att kontrollera salthalten regelbundet och justera denna. Allt för stora svängningar i salthalten kan stressa fiskarna och korallerna i akvariet, med att de dör som följd. Är salthalten för hög rekommenderar vi att du tömmer en del av akvariet på vatten och fyller på med nytt färskvatten för att späda ut salthalten. Är salthalten för låg rekommenderar vi att du häller mer salt i akvariet. Vi rekommenderar att du kontrollerar salthalten i akvariet regelbundet och justerar detta, om det behövs. Detta ger en optimal vattenmiljö för dina fiskar och koraller.

Akvarieutrustning till saltvattenakvarier 
Här på sidan hittar du ett stort utbud av akvarieutrustning som passar till saltvattenakvarier. Till exempel har vi en rad effektiva protein skummare av hög kvalitet. En protein skummare brukar kallas hjärtat i ett saltvattenakvariets filter. En protein skummare är en behållare där vattnet pumpas igenom. Inuti denna behållare, blandas vattnet med en massa luftbubblor, antingen från en luftpump med en luftsten eller genom ett så kallat nålhjul. Genom att blanda vatten och luft dras en massa organiska avfallsprodukter ut ur tanken, då de sätter sig fast på luftbubblorna. Av samma anledning är det i toppen av en protein skummare en kopp, där allt detta avfall i slutändan hamnar. Koppen är avtagbar och kan tömmas vid behov. Det finns idag en mängd olika protein skummare på marknaden. Det finns protein skummare, som ska vara i tanken, sumpen eller som kan hänga på sidan av akvariet. När saltvattenakvariet är inställt på att köra, är det nödvändigt att du ibland tillsätter vatten. Detta beror på att en del av vattnet dunstar när tanken är tänt, bland annat på grund av värmen från själva akvariet men även på grund av omgivningen. Det är inte saltet som dunstar, men färskvatten, och det är därför viktigt att regelbundet kontrollera salthalten i vattnet eftersom denna inte bör vara för hög. Ett saltvattensakvarium kräver en annan typ av ljus än sötvattenakvarium och ljuset beror på vad du vill ha i ditt akvarie. Saltvattensfiskar kräver inte så mycket ljus, medan koraller i ett saltvattensakvarium kräver en hel del ljus för att trivas. Mängden av ljus beror även på vilka koraller du har i ditt akvarie. Vi rekommenderar därför att du innan du köper ditt ljus bestämmer dig för vilka typer av fiskar och koraller du vill ha i ditt akvarium. När man väljer ljus till akvariet, är det också viktigt att hitta rätt färgtemperatur. De flesta som har ett saltvattensakvarium, önskar att imitera solljuset som naturligt finns vid ett rev, och det är då viktigt att hitta rätt färgkombination av ljus. Färgkombinationen av ljus är också kopplat till de arter av fisk m.m. som du önskar att ha i ditt akvarium. Förutom ljus, är cirkulationen i ett akvarie också viktigt. Omvänt mot ett sötvattensakvarium kräver ett saltvattenakvarium mycket mer cirkulation. För att fiskarna och eventuella koraller i ett saltvattenakvarium ska ha de bästa och mest naturliga livsvillkor, är det nödvändigt att försöka efterlikna havets vågor i akvariet. En liten tumregel är att vattnet ska cirkuleras tio gånger vattenvolymen i akvariet per timme. Du ska vara uppmärksam på att vattnet inte får stå stilla i akvariet. Det kan därför vara nödvändigt att ha flera pumpar i ditt akvarie, beroende på storleken på tanken och pumpen. Cirkulationen i vattnet är viktigt för både fiskar och koraller. Proteinskummaren är som all annan akvarieutrustning till saltvattenakvarium en viktig del av akvariet för att det ska fungera optimalt. Proteinskummaren är en behållare där vattnet pumpas in och blandas med luftbubblor. Genom att blanda vattnet med luft avlägsnas en hel del avfallsämnen ur vattnet. Detta avfall samlas i toppen av proteinskummaren i en så kallad kopp. Koppen töms vid behov. Protein skummare kan fås i många olika designer och kan antingen vara placerad inuti eller utanför akvariet. Hos oss hittar du många olika modeller av protein skummare till akvariet och vi har säkert också en som passar till dina behov.

Rengöring 
Ett saltvattenakvarium ska även rengöras då och då. Vi rekommenderar att du byter vatten ungefär en gång i månaden. Pumparna ska självklart också rengöras regelbundet och proteinskummarens kopp ska också tömmas med jämna mellanrum. Men utöver detta är rengöringen av ett saltvattenakvarium minimal. Rengöringen beror på vilken typ av pumpsystem du använder i ditt akvarium. Vid byte av vatten rekommenderar vi även att du ”dammsuger” bottenlagret med en så kallad ”akvarium-dammsugare”, för att avlägsna slam och smuts. Har du en filtersump, ska du även rensa denna från slam. När du ändå håller på att kontrollera pumpen och byta vatten, ska akvarieglaset kontrolleras för alger. Beroende på vattenkvaliteten och det ljus akvariet får, kan det vara nödvändigt att rengöra akvarieglaset varannan dag. På petworld.se hittar du ett stort utbud av algmagneter och algskrapor m.m. När du använder en algskrapa ska du alltid vara noga med att du inte får in sand eller grus under den då det repar glaset. Starta eventuellt från toppen av akvariet och arbeta dig ner mot botten, så undviker du att allt för mycket sand virvlar upp.

Byte av vatten 
Vi rekommenderar att du en gång om månaden byter ut det som motsvarar tio procent av akvariets vatten med nytt rent saltvatten. När vattnet byts ut avlägsnas alla skadliga avfallsämnen, och det är därför en bra idé att göra dessa vattenbyten. När du byter vatten i ditt akvarie tillsätts nya mineraler och spårämnen. När du byter vattnet, rekommenderar vi att det nya vattnet som fylls på i akvariet har ungefär samma värden, temperatur och salthalt som vattnet i akvariet redan har. Så undviker du att stressa dina fiskar och koraller i onödan.   

Köp akvarieutrustning hos petworld.se
 
På petworld.se hittar du ett stort utbud av akvarieskötsel till saltvattenakvarium och ett stort utbud av akvarieutrustning. Vi levererar direkt till din dörr inom 3-5 vardagar. Om du är osäker på vad du behöver för akvarieutrustning till ditt saltvattenakvarium är du alltid välkommen att kontakta vår kundservice på telefon eller mail. Vi hjälper dig gärna med råd och vägledning inom akvarieutrustning till saltvattenakvarium.

Kundservice:
Öppet vardagar 10.00 – 14.00
Telefon: 08-446 83 377
E-post: kundservice@petworld.se

 

Firmanamn: Net K/S

CVR/org.nr.: DK33041845

Vi använder oss av Pensio Payment Gateway för att hantera kortbetalningar på ett säkert sätt, så du är garanterad att dina upplysningar behandlas förtroligt.

PCI Compliance

Vi finns på Trustpilot och hoppas att du vill recensera oss här.

Du kan också skicka ris eller ros direkt till oss här.

Kom ihåg att logga in för att få 4% / 8% bonus på ditt köp.

Är du inte medlem kan du bli det här.