ALLTID SNABB LEVERANS

filter
Vi har ett brett utbud av bilutrustning och säkerhetsselar 
Allt du behöver så att du kan förflytta din hund från A till B på ett säkert sätt. Det är inte lag på att din hund ska sitta fastspänd i bilen men det är ändå en väldigt god idé att skydda ditt husdjur på det här sättet. Om inte hunden säkras i en transportbur eller säkerhetssele riskerar både hund och passagerare att komma till skada vid en eventuell kollision. Hos Petworld.se hittar du därför ett brett utbud av transportburar, skyddsnät, skyddsgaller och säkerhetsselar. Transportburar och transportboxar av hög kvalitet. Om du väljer att transportera din hund i en transportbur eller transportbox är det viktigt att transportburen placeras i bilen sidledes så att din hunds kropp står i rät vinkel mot bilens körriktning. På så sätt är det minst risk att hundens rygg och huvud tar skada. 


Brett utbud av säkerhetsselar och skyddsgaller för hundar

Hos Petworld.se hittar du ett stort sortiment av säkerhetsselar som passar såväl stora som små hundar. Genom att spänna fast din hund med en säkerhetssele ser du till att hunden inte skadar sig själv eller andra i bilen om en kollision skulle inträffa. En hund som spänns fast med en säkerhetssele ska placeras i baksätet så att den inte träffas av den främre krockudden vid en eventuell kollision. Om du har möjlighet att montera in ett skyddsgaller i bilen är detta verkligen att rekommendera. Ett skyddsgaller i sig räcker dock inte eftersom det bara skyddar passagerarna i bilen och inte hunden vid en eventuell kollision.


Säkerhetsselar för hundar - bekvämt och enkelt när du reser tillsammans med din hund

Du bör spänna din hund säkert i bilen med en säkerhetssele när ni reser - både av hänsyn till din hunds säkerhet och de andra passagerarnas säkerhet. Säkerhetsbältena tål höga belastningar och är därför mycket säkra för både din hund och alla andra i bilen. Säkerhetsselarna är utrustade med uttagbar vaddering vid magen och bröstet parti, vilket gör säkerhetsbälten mycket bekväma. Säkerhetsbältena kan användas i alla bilar.


Transportburar av hög kvalitet

Om du väljer att transportera din hund i en transportbur, är det viktigt att transportburen placeras sidlänges i bilen så att din hunds sitter på tvärs av fordonets riktning. På det sättet minskar du riskeb för skador på hundens rygg och huvud. På Petworld.se har vi transportburar med plats för en eller två hundar, med diagonala eller raka sidor och med en eller flera dörrar. Innan du köper en transport bur du bör naturligtvis tänka på hur stor transportburen skall vara för att din hund kan känna sig bekväm i buren och samtidigt resa säkert. Samtidigt skall transportburen också rymmas i bilen, så det rekommenderas att du mäter utrymmet i bilen innan du köper en transportbur. Förutom att transportera din hund från en plats till en annan är transportburar också lämplig för burträning där hunden skall lära sig att vara på en viss plats eller område. En del burar kan även användas inomhus. Buren kan användas till exempel ifall man i en mycket kort period har behov av att låsa in hunden, men också som hundens eget ställe. Detta betyder att hunden kommer att se buren som sitt eget trygga område och kommer att själv vila krypa in i buren för att vila. På så vis kan du lugnt ha med dig hunden och övernatta, eftersom den då har sitt eget trygga område med sig.


Bilskydd
På Petworld.se har vi flera olika varianter av bilsätesskydd, bilsätesfiltar och skyddsunderlag. Alla dessa är designade till att skydda din bil mot både hundhår, smuts och mot hundens klor.  Dessa skyddsunderlag i slitstarkt material skyddar interiören på din bil, och är samtidigt behagliga för din hund att ligga på. Bilsätesskydden till baksätet i bilen är designade så att det kan sitta en person på baksätet, utan att denne måste sitta på sätesskyddet. Du hittar även skydd till dig kofångaren på Petworld.se. Dessa skyddar din kofångare mot smuts och skråmor då hunden hoppar in och ut ur bilen. Dessa skydd gör det även lättare för hunden att hoppa upp i bilen, då de inte är lika hala som en lackad kofångare.
Ifall din hund är stor, eller gammal, så har vi på Petworld.se ramper. En teleskopramp är lätt att använda, och den skyddar din hunds led, då den inte behöver hoppa in och ut ur bilen, utan han lätt gå in i bilen. Teleskoprampen från Trixie tål belastning upp till 120 kg, och är lätt att använda. Trixie har också framställt en bagagerumsäng, som både skyddar din bil och är mjuk för din hund att ligga på. Nylonet är lätt att hålla rent med en fuktig trasa.


Säkerhetsgaller och säkerhetsnät
Med ett säkerhetsgaller till bilen kan du försäkra dig om att din hund blir i bagageluckan i bilen, och att den kan resa säkert. Säkerhetsgallret monterar du mellan baksätet och bagageluckan i bilen. Ett säkerhetsnät däremot fungerar utmärkt som en rumsdelare i bilen. Ett säkerhetsnät till bilen är lätt att montera, och flytta på vid behov. För att vara säker på att säkerhetsgallret, eller säkerhetsnätet passar till din bil rekommenderar vi att du mäter de invändiga måtten på din bil, innan du beställer ett säkerhetsgaller eller säkerhetsnät.

En lugn hund reser tryggt
En lugn hund är lätt att resa tillsammans med och mer säker att resa med än en rädd hund. Därför är det viktigt att hunden redan som valp vänjer sig till att resa i bil. Det kan vara en bra idé att de första gångerna hunden skall åka bil åka att hålla resorna korta och köra till ett roligt ställe, till exempel hund parken eller en närliggande skog Då lär sig hunden att kombinera bilresor med något roligt, och detta minskar obehaget. Ifall din hund är rädd för bilen kan du till exempel mata den i närheten av, eller i bilen. Det krävs mycket tålamod att vänja hunden till att åka bil. Ifall du har möjlighet så åk en liten runda, eller sätt in hunden i bilen, varje dag tills hunden vänjer sig till att sitta i bilen och inte mer är rädd.

Kundservice:
Öppet vardagar 10.00 – 14.00
Telefon: 08-446 83 377
E-post: kundservice@petworld.se

 

Firmanamn: Net K/S

CVR/org.nr.: DK33041845

Vi använder oss av Pensio Payment Gateway för att hantera kortbetalningar på ett säkert sätt, så du är garanterad att dina upplysningar behandlas förtroligt.

PCI Compliance

Vi finns på Trustpilot och hoppas att du vill recensera oss här.

Du kan också skicka ris eller ros direkt till oss här.

Kom ihåg att logga in för att få 4% / 8% bonus på ditt köp.

Är du inte medlem kan du bli det här.