✓ Prismatch ✓ Fri frakt över 500 kr ✓ 4% medlemsbonus

Fraktvillkor

Fraktvillkor

Våra fraktalternativ

Petworld levererar över hela Sverige, oavsett om du bor i stad eller på landet.

Petworld har ett mål om att skicka alla beställningar lagt innan kl. 14.00 samma dag, som beställingearna har inkommit - dock undantaget helger och helgdagar. Leverering kommer som utgångspunkt ske vardagen efter eller två vardagar efter aväsändning från vårt lager. För tilfället blir ca. 97% av alla beställningar som lägss innan kl. 14.00 skickade samma dag. Alla beställningar skickas inom 1-3 vardagar från vårt lager.

Observera att vid leverans till de nordliga delarna av landet, samt till öar, kan det tillkomma 1 - 2 extra leveransdagar.

Dessutom tillkommer det 1-2 extra leveransdagar på specialbeställningar som akvarium, akvariebänkar och höns/kaninhus.

Fraktavgift
vid köp för:
upp till 500 kr över 500 kr
Hempaket
utan kvittens
49 kr 0 kr
Postpaket 49 kr 0 kr

OBS! Våra paket packas högst med 33,5 kg. Beställningar med högre total vikt delas upp och skickas i två eller flera paket (beroende på vikt). För denna extra fraktkostnad gäller en serviceavgift på 49 kr. per paket, från och med det andra paketet

Hempaket utan kvittens

”Hempaket utan kvittens” innebär att vi levererar ditt paket ända fram till din dörr utan att du behöver vara hemma. Speditören lämnar ditt paket utanför din dörr så snart som möjligt. Detta är det smidigaste, snabbaste och vanligaste fraktalternativet. Om du bor i lägenhet så är det porten och inte din lägenhetsdörr som avses. Om du bor på en ö utan biltrafik, är det bryggan som avses.

Leverans sker mellan 08.00-16.00. När paketet skickas från oss får du ett mejl med ett kolli-id. På så sätt kan du följa ditt paket hela vägen, och därigenom se vilken dag det körs ut till dig och när det har ställts utanför din dörr.

Tänk på att: 
Det är viktigt att du anger fullständig och korrekt adressinformation, inklusive t ex antal trappor, lägenhetsnummer, eventuell portkod och anvisningar för att komma in vid eventuell porttelefon. Tänk även på att kontrollera att ditt namn finns uppsatt direkt innanför porten i trappuppgången samt även vid din ytterdörr, och om du bor i hus/radhus också att husnumret syns tydligt. 

Om du anger porttelefon måste du vara hemma när leveransen sker. Om speditören inte kommer in i porten eller inte kommer i kontakt med dig då du angett porttelefon, kommer paketet att returneras till oss. Detta fördröjer leveranstiden och för närvarande debiteras du i dessa fall med 200 kronor.

Bring levererar din beställning upp till 6: e våningen om det finns hiss i trapphuset. Om det inte finns någon hiss i trapphuset placeras ditt paket på första våningen.

Om du vill att paketet ska ställas utan kvittering i en trappuppgång med dörrtelefon, kan vi inte försäkra att leverans sker, då det är upp till varje chaufför att bedöma om han/hon vill använda sig av dörrtelefonen eller inte. Vi rekommenderar därför att paketet levereras till en alternativ adress om du bor i trappuppgång och inte kan vara hemma för att ta emot paketet.

Detta fraktsätt fungerar tyvärr inte till vissa skärgårdsöar, då dessa saknar farbar väg och kräver exempelvis egen båt. Kontakta oss gärna om du har några frågor.

Vänligen observera! Du godkänner med detta fraktalternativ att du inte kvitterar för leveransen. Ansvaren av Petworld och Bring slutar så fort Bring har lämnat paketet. 

Det går med detta fraktalternativ inte att bli uppringd före, eller i samband med, leverans.

När du mottagit paketet:
Titta noga efter om emballaget är intakt och inte är reparerat.
Titta noga efter dolda fel, då en skada kan ha uppstått utan synliga tecken på emballaget. Här råder vi dig att packa upp varan innan du accepterar att ta emot den.
Om varan mot förväntning inte är som den ska, ska du kvittera för att ta emot den med förbehåll eller vägra att ta emot varan.

Vid köp av stora akvarium och akvariebänkar levererar vi på en pall. På en sådan beställning tillkommer alltid en pallfraktavgift på 999 kr oavsett storlek på ordern. Detta framgår alltid på produktsidan, genom att köpknappen är blå, samt i översikten i kassan.

Enstaka varor ingår inte i gratis fraktberäkning som gör att det blir fraktfritt över 500 kr. Detta framgår genom att köp-knappen är blå och du informeras där om de exakta villkoren för den aktuella varan.

Postpaket till närmsta ombud

Med fraktmetoden Postpaket sker leverans till ditt närmaste utlämningsställe. Du får sedan ett meddelande om detta och kan själv hämta ut ditt paket. När paketet skickas från oss får du ett mejl med ett kolli-id. På så sätt kan du följa ditt paket hela vägen.

Tänk på att:
För detta fraktalternativ gäller en viktgräns på max 19 kilo. Leveranstiden är 2-4 vardagar. Outlösta paket debiteras för närvarande med 200 kronor.

Ångerrätt och retur

På Petworld tillämpar vi alltid gratis returer. 

OBS! Akvarieväxter kan inte returneras eftersom de är ömtåliga och inte klarar längre transporter.

OBS! Namnbrickor kan inte returneras då de produceras efter beställning.

OBS! Special- och beställningsvaror kan som utgångspunkt inte returneras, om det inte föreligger skriftlig överenskomst om annat.
Special- och beställningsvara som genom skriftlig överenskomst har godkänts som returvara krediteras enligt överenskommelse.
Vanligtvis kommer det att dras 25% av det ursprungliga priset, eftersom special- och beställningsvaror inte kan säljas på samma villkor som normala lagervaror. Om du är osäker på om en produkt är en beställningsvara är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

OBS! Gratis returer omfattar inte akvarier samt akvariebänkar och kanin-/hönshus.

Ångerrätt 

Om du ångrar ditt köp eller inte är helt nöjd med din vara kan du självklart återsända denna. Detta ska ske inom 30 dagar från att du mottagit din vara.
Hos Petworld har du fri ångerrätt och fria returer, förutom de ovanstående situationer. Vi står alltid för fraktkostnaden genom att varan sänds med en returlabel från oss och lämnas in på en DHL Service Point. 

Vid åberopande av ångerrätt ska du kontakta vår kundtjänst:

Telefon: 08-44 68 33 77
E-post: kundservice@petworld.se

Reklamation

Vi står för riskerna hela vägen fram till dig. Vi följer Konsumentköplagens reklamationsrätt och du är välkommen att kontakta oss om någonting i din leverans är trasigt eller skadat. Vi står för returavgiften. Reklamation ska meddelas inom skälig tid till:

Telefon: 08-44 68 33 77
E-post: kundservice@petworld.se