ALLTID SNABB LEVERANS

filter
Från A till B 
Idag finns det en uppsjö av möjligheter när du ska transportera din hund. Hos Petworld.se hittar du ett brett utbud av metallburar, nylonväskor, plastburar, transportboxar och flätade transportburar - naturligtvis till ytterst fördelaktiga priser. Vi har transportburar med plats för en eller två hundar, med lutande eller raka sidor, samt med en eller flera dörrar. Innan du köper en transportbur bör du naturligtvis fundera över hur stor transportburen behöver vara för att din hund ska trivas i buren. Samtidigt ska ju transportburen även få plats i bilen. Därför rekommenderar vi att du mäter bilen invändigt innan du köper. Utöver transport av din hund från en plats till en annan så kan transportburar också vara bra att ha när du vill lära din hund att stanna på en bestämd plats eller inom ett särskilt område.

Hitta den transportbox, transportbur eller transportväska som passar just din hund här
Hos oss hittar du transportburar, transportboxar och transportväskor i alla prisklasser. Vi har ett stort utbud av transportburar, transportboxar och transportväskor som passar bra i bilen, på bussen, på tåget eller på cykeln. Förutom att användas för transport så kan hunden också använda transportburen som ett tryggt och skyddat krypin när den vill vara i fred. Klicka på de olika kategorierna och hitta den transportbur som bäst passar just din hunds behov. Med rätt transportväska eller transportbur säkrar du att din hund kommer fram till sin destination välbehållen.


Stort utbud av transportburar till konkurrenskraftiga priser
Trots att transportburar höjer säkerheten avsevärt för både hund och andra passagerare vid körning så är det ännu inte lag på att ha hunden i en transportbur i bilen. Lagen säger dock att hunden ska transporteras på ett säkert sätt och att det inte får finnas någon risk för att hunden blir skadad eller lider i samband med resan. För både hundens och mänskliga passagerares säkerhet är det viktigt att hunden sitter fast, så att den inte kastas runt i bilen vid en eventuell kraftig inbromsning. En transportbur är därför en riktigt bra investering. Om du är osäker på vilken transportbur du ska välja får du gärna kontakta vår erfarna kundservice för rådgivning.

Att flyga med hunden
Då hunden ska med ut och flyga är det mycket viktigt att du väljer rätt transportbur för att hunden ska få resa med i flyget. De flesta flygsällskapen är med i IATA (International Air Transport Association), som har utarbetat flera internationella riktlinjer för hundtransport i flyg. När du planerar att ta med din hund på en flygresa är det viktigt att du undersöker hur stor buren ska och får vara, samt att buren är IATA-godkänd. Du hittar flera varianter av flyggodkända transportburar på Petworld.se. Om du har frågor omkring detta är du givetvis välkommen att kontakta vår kundservice.

Väskor av nylon till små hundar
En väska av nylon fungerar ypperligt då du skall transportera mindre hundraser - till veterinären, i bilen, i bussen eller på tåget. På Petworld.se kan du se ett stort urval snygga och moderiktiga nylonväskor i olika färger och mönster. Förutom att vara fina är nylonväskor praktiska då de är slittåliga, vattentåliga och skyddar din hund mot vind och kyla. Oavsett din och hundens smak och stil hittar ni garanterat en väska som passar just er!

Den perfekta väskan till dig och din hund
Hos Petworld.se hittar du väskor i flera olika modeller och med olika funktioner. Vi har cykelväskor, ryggsäckar, trolleys och axelväskor i snygg och tålig nylon. Välj mellan modeller som öppnas i sidan, på toppen eller i änden. De flesta väskorna har ett litet medföljande koppel som ser till att din hund inte kan hoppa ut ur väskan under transporten. Med en väska i nylon kan du lätt ha med hunden i bilen, på flyget, på båten och på cykeln.

Transportboxar i plast
Om du inte vill köpa en stor transportbox av metall kan du välja ett mindre och lättare alternativ av plast. De transportboxar vi har här på Petworld.se är framställda av hårt plast, vilket ger högsta möjliga säkerhet för din hund. En transportbox av plast är dessutom lätt att rengöra om din hund har för vana att smutsa ner sig, eller om det skulle ske en liten olycka under resan. Var uppmärksam på att om du väljer att använda en transportbox är det viktigt att den är ordentligt fastspänd i bilen, då det annars kan få allvarliga konsekvenser för hunden om du till exempel nödbromsar.

Varför välja en transportbox?
Både transportboxar och transportburar används för att transportera din hund säkert från punkt A till punkt B. Den största skillnaden mellan transportboxar och transportburar är att en transportbox är lättare att ta ut ur bilen och ha med på till exempel tåget eller bussen. En transportbur är fast och stationär, och därmed mindre flexibel, men kan å andra sidan användas som bur till hunden i längre tidsperioder. Utforska det stora utbudet av både transportboxar och transportburar här på Petworld.se, mät, fundera och låt dig inspireras!

Flätade transportkorgar av pil
Till en mindre hund kan en transportbur av pil vara det perfekta valet. Här på Petworld.se hittar du flera olika modeller av flätade pilburar, alla i kraftig och robust kvalitet med en naturlig look. En av de stora fördelarna med transportburar av naturmaterial är att deras yta påverkas av väder och vind och med tiden får en vacker patina. Dessa transportkorgar är perfekta att montera på styret på din cykel - både utseende och format passar de flesta cykelmodeller. Dessutom har dessa transportkorgar bekväma handtag som gör dem behagliga att bära. Alla cykelkorgar har ett galler så att hunden inte kan hoppa ur korgen under färden. En flätad transportkorg i pil är den perfekta lösningen för dig som har en liten hund som vill följa med på längre utflykter.

Val av transportbur, transportbox eller transportväska
Den transportbur, transportbox eller transportväska du väljer ska vara både säker och bekväm för hunden, och samtidigt komfortabel för dig att bära och flytta. Transportburen bör vara så stor att det får plats en liten madrass, kudde eller ett täcke som hunden kan ligga på. Det måste också finnas tillräckligt med hål så att hunden får luft och kan titta ut. Många hundar känner sig tryggare på resan om de kan titta ut och betrakta omgivningarna den passerar – men omvänt finns det också hundar som känner sig tryggare om man täcker över transportburen eller boxen så att de får mörker och lugn. Storleksmässigt ska transportburen vara så stor så att hunden kan ligga i en bekväm ställning, samt resa sig och vända sig utan problem. Samtidigt bör du inte välja en bur som är alldeles för stor för din hund, då detta kan minska säkerheten för hunden under resan. Oavsett vilken modell och storlek du och hunden behöver hittar du garanterat vad du söker hos oss på Petworld.se.

Kundservice:
Öppet vardagar 10.00 – 14.00
Telefon: 08-446 83 377
E-post: kundservice@petworld.se

 

Firmanamn: Net K/S

CVR/org.nr.: DK33041845

Vi använder oss av Pensio Payment Gateway för att hantera kortbetalningar på ett säkert sätt, så du är garanterad att dina upplysningar behandlas förtroligt.

PCI Compliance

Vi finns på Trustpilot och hoppas att du vill recensera oss här.

Du kan också skicka ris eller ros direkt till oss här.

Kom ihåg att logga in för att få 4% / 8% bonus på ditt köp.

Är du inte medlem kan du bli det här.