ALLTID SNABB LEVERANS

filter
Hundhalsband
Vi erbjuder ett stort utbud av smarta hundhalsband av hög kvalitet för alla hundraser i många olika färger och material så att du ska kunna hitta ett hundhalsband som passar just din hund. Hos oss hittar du bl.a. ett stort urval av hundhalsband i mjuk nylon som skonar både päls och hud. Om du istället letar efter ett hundhalsband som är mer robust så har vi även ett brett utbud av läderhalsband, kedjor och hårt vävda material. Hos Petworld hittar du ett brett utbud av hundkoppel och hundlinor. Vi erbjuder allt från läderlinor, nylonlinor, linor i hårt vävda material, reflexlinor till kedjor och hundkoppel. Det här gör att du enkelt kan hitta ett hundkoppel som matchar din hunds halsband eller hundsele. Ett hundkoppel eller en hundlina ska självklart vara solid och behaglig att hålla i, men den ska också gärna vara snygg och matcha hundens övriga klädnad. 

Hundselar
Vi har ett enormt urval av hundselar med fokus på ergonomi och styrka. Hundselar är både praktiska och behagliga. Hundselar är särskilt väl lämpade för hundar som har en tendens att dra i kopplet. Med en hundsele fördelas eventuella drag i kopplet över hela hundens kropp istället för bara kring hundens hals. Det här gör att fler och fler hundägare väljer en hundsele framför ett hundhalsband. Vi rekommenderar också att valpar får hundsele tills de har lärt sig att gå fint i koppel. Hundselar är också ytterst lämpliga att använda under bilturen. 


Hundsele eller hundhalsband?

Skall du använda hundhalsband eller hundsele till din hund? En hundsele rekommenderas speciellt till hundar som har tendens att dra mycket på promenader. Ifall en hund drar mycket i ett halsband så trycker halsbandet på hundens strupe vilket kan orsaka irritation och hosta hos hunden. En hundsele fördelar trycket jämt över hundens kropp, och på så sätt minimerar man risken för att hunden får skador på hals och nacke. Ett halsband fungerar däremot bra om hunden inte drar, och ett halsband kan hunden dessutom ha på hela tiden. Kombinera och ha ett vackert halsband som hunden kan ha på sig dagligen, med hundens hundbricka hängande, och en sele som ni använder på promenader. På Petworld.se hittar du ett stort urval av slitstarka hundselar i flera olika modeller och material. Vi har till exempel hundselar från marknadsledande Hurtta och Julius- K9.


Hur hittar jag en hundsele i rätt storlek?            
När du är på jakt efter en ny hundsele rekommenderar vi att du först mäter omkretsen på din hunds bröst så att du är säker på vilken storlek du behöver. Det är viktigt att du kommer ihåg att det ska vara lite luft mellan hundens bröst och hundselen så att den inte stramar åt och skapar obehag för hunden. Hundselen får dock inte sitta för löst eftersom den i så fall kan orsaka hunden obehag och leda till skavsår för att den glider fram och tillbaka. Alla våra hundselar är reglerbara. Det här innebär att det för varje hundsele finns ett minimimått och ett maximimått angivet. Din hunds bröstmått ska därför vara inom dessa två mått. 

Vi säljer alla ledande märken
Hos oss hittar du hundselar av hög kvalitet från exempelvis Julius-K9, Hurtta, Rogz, Hunter och Trixie till rimliga priser. Vi har delat in vårt utbud av hundselar i kategorier så att du enkelt ska kunna hitta precis rätt hundsele till din hund. 


Traditionellt hundkoppel eller rullkoppel?
Med ett hundkoppel eller en hundlina kan du ta med dig hunden när du går ut och går, joggar eller springer. Ett hundkoppel eller en hundlina är något av det första och viktigaste du bör införskaffa när du blir hundägare. Det finns en mängd hundkoppel och hundlinor, men i allmänhet kan man säga att hundkoppel kan delas in i två kategorier: Traditionella hundkoppel med fast koppellängd, samt rullkoppel där kopplet kan förlängas eller kortas efter behov. Ett rullkoppel kan i många fall ge dig en större känsla av flexibilitet. Om du ska välja det ena eller det andra är ofta en fråga om tycke och smak.


Stort sortiment rullkoppel
 
Flexilinor, även kallade rullkoppel, ger din hund mer frihet på promenader.  Flexi är känd för fantastisk kvalitet som garanterar hållbarhet, och dessa flexilinor finss för alla hundraser och storlekar. Flexi rullkoppel är tillverkade av hållbara material med olika längder, ett pålitligt patenterat bromssystem, ergonomiskt utformade broms- och stoppknappar, soft-handtag och förkromad karbinhake. Genom att köpa ett Flexiline får du med andra ord en stor kvalitetsprodukt som kommer att hålla dig och din hund i många år. På Petworld.se hittar du flera modeller flexilinor i olika storlekar och design.


Högkvalitet nylonkoppel

Koppel i nylon är otroligt tåliga och håller därför i lång tid. En nylonlina är även praktisk, eftersom den inte kräver underhåll och är lätt att rengöra. Ifall du vill hitta en nylonlina till din hund så kolla in Petworld.se, vi har ett stort urval slitstarka nylonlinor i flera olika färger, med eller utan reflex, samt nylonkoppel som passar till valpträning. Ett hundhalsband i nylon sliter inte på hundens päls och hud. Se de flera olika alternativen nylonhalsband på Petworld.se


Läderkoppel och halsband
På Petworld.se hittar du ett flera alternativ av slitstarkt läderlinor, och läderhalsband i många olika längder och bredder. En läderlina är mjukare för händerna än en nylonlina, eftersom ett koppel i läder inte "bränner" händerna när hunden till exempel drar. En läderlina kräver dock mer underhåll än en nylonlina. Genom att ibland ge dit läder koppel läderbalsam eller läderolja förlänger du dess livslängd, och kopplet förblir mjukt och vattenavvisande. Innan du smörjer ditt läderkoppel i, är det en bra idé att låta det ligga i blöt i ljummet vatten, med lite tvål, i ca.10 min. Torka därefter kopplet med en torr trasa och när läderkopplet sedan är helt torrt, smörj in det i antingen läderfett eller läderolja. Vi har även ett stort sortiment läderhalsband, i flera olika färger, storlekar samt med eller utan nitar.


Praktiska reflexkoppel och halsband
Det kan vara mycket svårt för bilister att se din hund i mörkret, och när du går med hunden i mörkret så är det viktigt att bilister ser er i tid. Ofta är hundens reflexkoppel det första en bilist ser. Med ett reflexkoppel är du säker på att du och din hund blir sedda i tid. Se det stora urvalet slitstarka och fina reflexkoppel samt reflexhalsband i flera olika storlekar på Petworld.se. Du kan även köpa lampor som du kan fästa vid din hunds halsband eller koppel, och på så vis göra er även mer synliga i mörkret.


Hundhalsband med olika stängningsmekanismer

I vårt sortiment av hundhalsband hittar du även hundhalsband med olika stängningsmekanismer. Du kan exempelvis hitta hundhalsband med klicklås som tål hårt drag. Vi erbjuder även hundhalsband med halvstryp som du bara trär över hundens huvud. När ringen utsätts för drag, stramar halsbandet åt en aning så att hunden inte kan backa ut ur halsbandet. Vi har också ett urval av halsband med helstryp som stramar åt om hunden börjar dra eller försöker springa efter något. 


Hur hittar jag rätt storlek på hundhalsbandet?
När du skall hitta ett nytt halsband till din hund, rekommenderar vi att du först mäter omkretsen av din hunds hals, så du är säker på vilken storleks hundhalsband du behöver. Det är viktigt att komma ihåg att det bör finnas utrymme mellan hundens hals och kragen, så halsbandet inte att spänner kring hundens hals och irriterar hunden. Alla våra hundhalsband är justerbara. Det innebär att det för varje hundhalsband angetts lägsta och högsta omkrets mål. Omkretsen på din hunds hals bör därför ligga inom de två numren, så kan du vara säker på att halsbandet passar till din hund. 
Hundhalsdukar och scarfar i många storlekar och färger Använd hundscarfar som tillbehör när det blåser kallt eller som en fin detalj när du ska ta med din hund på stan. Vi har ett stort utbud av roliga hundscarfar som inte bara är snygga utan även väldigt praktiska i vardagen. Scarfar med reflexer gör till exempel att hunden syns bättre i mörkret, och ökar därmed säkerheten för både hund och ägare i trafiken. När det är kallt värmer scarfen också hunden om halsen.

Kundservice:
Öppet vardagar 10.00 – 14.00
Telefon: 08-446 83 377
E-post: kundservice@petworld.se

 

Firmanamn: Net K/S

CVR/org.nr.: DK33041845

Vi använder oss av Pensio Payment Gateway för att hantera kortbetalningar på ett säkert sätt, så du är garanterad att dina upplysningar behandlas förtroligt.

PCI Compliance

Vi finns på Trustpilot och hoppas att du vill recensera oss här.

Du kan också skicka ris eller ros direkt till oss här.

Kom ihåg att logga in för att få 4% / 8% bonus på ditt köp.

Är du inte medlem kan du bli det här.